24 BİN ÖĞRETMEN ATANACAK
Mayıs 4, 2008
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Ağustos 2008′de 14 bin kadrolu, 10 bin sözleşmeli öğretmen atayacak.
MEB, internet sitesinden yaptığı duyuruda, öğretmen olarak atanmak isteyen adayları Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (KPSS) girmeleri gerektiği konusunda uyardı. Öğretmen adayları, dün başlayan ve 9 Mayıs Cuma günü sona erecek KPSS’ye başvurabilecekler.
KPSSP10 ALANINDA BAŞARI GEREKİYOR
MEB, resmi eğitim kurumlarının öğretmen ihtiyacını karşılamak amacıyla Ağustos 2008′de 14 bini kadrolu, 10 bini sözleşmeli toplam 24 bin öğretmen alacak. Öğretmen olarak atanacak adayların KPSSP10 alanında başarılı olmaları şartı aranıyor.
Adaylar, öğretmen olarak atanmak için gerekli ayrıntılı koşulları, internet sitesinden yapılan duyurudan öğrenebilecekler.
PEDAGOJİK PERFORMANSI OLMAYAN DA GİREBİLECEK
Bu çerçevede, Orta Öğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans ya da Pedagojik Formasyon eğitimi olmayanlar ve bu programları tamamlamayanlar, KPSSP10′da 75 ve daha yukarı puan aldıkları takdirde pedagojik yönden eksiklikleri daha sonra tamamlatılmak üzere öğretmenlik için başvurabilecekler.
Adaylar, KPSS puan üstünlüğü esas alınarak atanacak. Puanların eşit olması durumunda ataması yapılacak adayın seçimi; KPSS Eğitim Bilimleri testindeki doğru cevap, bunun da eşit olması durumunda bütün testlerdeki toplam doğru cevap sayısı fazla olan göz önüne alınarak, bununla da eşitliğin bozulmaması durumunda bilgisayar kurasına başvurularak yapılacak.
Hizmet yükümlülüğü bulunan adayların başka bir kuruma başvurmaları halinde bu yükümlülüğe ilişkin borcunu ödemiş olması gerekiyor.
KPSS sonuç belgesinde yer alan KPSSP10 puanı, atamaya esas alan ve mezun olunan yüksek öğretim programı bilgileri Öğretmenlik İçin Elektronik Başvuru Formu’na otomatik yansıtılacağından, adayların mağdur duruma düşmemeleri için KPSS başvurusunda gerçek durumlarını gösteren bilgileri beyan etmeleri gerekiyor.
ATANACAKLARDA ARANAN ÖZELLİKLER
Öğretmen olarak atanacaklarda, Talim ve Terbiye Kurulunun kararlarında yer alan yükseköğretim programlarından mezun olmak, sağlık durumunun Türkiye’nin her yerinde öğretmenlik görevini yapmasına engel olmadığını belgelendirmek, 40 yaşından gün almamış ve öğretmenlik mesleğinden çıkarılmayı gerektiren tür ve derecede ceza almamış olmak gibi bazı özel koşular da aranıyor.

semra diyor ki,
bu kadar açık varken neden hala 24 binlerden bahsediliyor.hayret doğrusu!…
ücretli öğretmenliği kaldırıp neden kontenjanı artırmıyorlar?
halit diyor ki,
ya benim anlamadığım 2007 yılında yapılan öğretmenlik için olan değil miydi?Bu seneki B grubu memurluklar için olan..bu sınavlardan kafam karıştı iyce…
tülin....... diyor ki,
ben ücretli öğretmenlik yapıyorum ve normalin yarısı kadar maaş alıyorum..adalet, hak, eşitlik bu mudur? 30 saat derse girmeme rağmen sigortam daha yeni başladı..ölsek ardımızdan ağlayanımız olur mu acaba..? bu ayıp bizim değil arkadaşlar… inşallah 28 haziran’da GERÇEK bir öğretmen olcaz………….
şükrü fırat diyor ki,
iyi has da kardeşim bu nasıl bir sistemnasıl bir anlayıştır.bu anlatılanlara göre herkesistediği gibi öğretmen olabilecek.ben ce bu yöntemçok yalnış.eğitiminitamalmış ve gerçek öğretmen vasıflı kişiler yapsın.açıkları doldurmakiçin orta okul mezunu lise mezunu demeyip doldurmasınlar.öğretmenleri ve kimseyi madur etmesinler.kimsenin hakkını da çok hakkaniyetli gibi görünüp yemesinler.
şükrü fırat diyor ki,
kimsekimsenin hakkına tecavüz etmesin.memleketin her yerinde açık var.
Şadiye diyor ki,
Öğretmenlik başarısını ölçen bir sınav olsa kesinlikle severek girerdim ama saçma sapan sadece bilgi düzeyinde sorularla ezberci eğitimin ürünü olan bir sınav. Üniversite yıllarından hatırlıyorum da öğretim derslerinde pasif,daha kendini ifade edemeyen insanlar 1 sene boyunca ezber yaparak bu sınavdan 90 üzeri alıp atandı. Şimdi hangi vicdan bunlara başarılı öğretmen derki?
ugur diyor ki,
yeterrrrrrr artık ben de atan mak istiyorum bu benim en dogal hakım olarak dusunuyorum
murat diyor ki,
artık hergeçen gün kötüye gidiyo.tepki vermekten artık alışkanlık yapıp eğitimci diliyle klasik koşullanma sahibi olduk.
bu sayı 7 bölgesi mevcut türkiyenin tek bölgesinin öğretmen ihtiyacı anca.ne kadar eğitim o kadar gelişmişlik.ne kadar öğretmen o kadar ilerleme…………………………
erol diyor ki,
ben beden eğitimi mezunuyum benim anlamdığımda bizim bölümden nerdeyse atamanın yarısına yakın milli sporcu sınavsız olarak öğretmen oluyor bence bu besyo okuyanlar için çok büyük haksızlık zaten okulada sınavsız< giriyorlar nerde eşitlik fırsat ve imkan eşitliği soruyorum
melek diyor ki,
HAZIRGİYİM MEZUNUYUM VE SENELERCE ÖĞRETMEN OLMAK İÇİN YETİŞTİRİLDİK. BUGÜN İSE 10 İLE 20 KİŞİ ARASINA GİREBİLMEK İÇİN BİR COĞRAFYA ÖĞRETMENİ OLACAK KADAR TARİH ÖĞRETMENİ OLACAK KADAR BİLGİLERİ ÖĞRENMEK ZORUNDAYIM ÇÜNKÜ KPSS DEN 20 KİŞİNİN İÇİNE GİRMEK İÇİN EN AZ 88 ALMAK GEREK NE GEREĞİ VARSA. VE ŞUNUDA EKLEMEDEN GEÇEMEYECEĞİM GÜNÜMÜZDE 60 YAŞ SINIRINA DAYANMIŞ EMEKLİLİKLERİ ÇOKTAN GEÇMİŞ OLAN ÖĞRETMENLERİME SESLENİYORUM. BİZLERİ EĞİTTİNİZ BİZLERDE YARINLARIMIZI EĞİTMEK İSTİYORUZ MÜSADENİZLE ARTIK EMEKLİLİĞİNİZİ İSTEYİNDE BİNLERCE GENÇ ARKADAŞLARIMA YER AÇIN LÜTFEN.
zeynep diyor ki,
ben moda tasarımı öğretmeniyim.diyecek artık bişey bulamıyorum.öle bi hale geldik ki ağlanacak halimize ağlıyamıyoruz.ben bi moda tasarımı öğretmeni olarak (üniversite diplamasında yalnız öle yazıyo)görevimi yapamadıktan sonra ben öğretmenim bile diyemiyorum.ben ne türkçe öğremni ne bi tarih nede bi matematik bana sorulan bunlar .anlamsız değilmi sizcede?
mersasi diyor ki,
yıllarca boşu boşuna okuduk alın size verdiğiniz eğitimi verin bana kaybollan yıllarımı.bıktım artık madem atama yapmayacaksınız neden zamanımızı yok yere yediniz.21 yıldır okul okkuyorum bu atanmam için yeterli değilmi sizce
ramço diyor ki,
ya arkadaşlar,bişey söylemek istiyom:şu kpss sınavında bi filim dönüyo sormayın gitsin.şimdi diyoki;14 bin kadrolu,10 bin sözleşmeli alacağız.ne ediyo toplam 24 bin degil mi görünen bu.her sene böyle.şu kadar kadro şu kadar sözleşmeli.bakın bi yere dikkat çekeyim bu hükümetin oyununu görün.14 bin kadro diyoya.şimdi bu kadroya geçen sene sözleşmeli olanlarda girebiliyo onlarda sınava giriyo ve yüksek puan alınca kadroya geçiyo.peki o sözleşmeliler kadroya geçince onların yerine ek sözleşmeli atanıyo mu hemen yok.demek ki şu var 24 bin hoca alınmayacak.10 bin sözleşmelide sadece alınabilir.
çünkü kim diyebilirki bu sınavdan geçen sene sözleşmeli olarak çalışanlar kadroya geçmeyecek diye.geçebilir.ee onlar geçince 14 bin açık yine devredecek sadece 10 bin sözleşmeli alınmış olacak.demek ki bu ihtimalle
sözleşmeli olarak geçen sene çalışanlar diyelimki kadroya geçtiler yüksek puan alarak o zaman bu seneki atama sadece 10 bin olacak degil mi 24 bin yalan olacak.çok ince düşünüyo bu hükümet.
tek bişey diyim ayıptır ayıpyazık günah bu gençlere sizinde evladınız var,bizim hakkımızda ne düşünüyosanız allah sizin evlatlarınıza torunlarınızada 100 mislini versin inşallah.adam olun kandırmayın artık geçligi.zaten ortalığı doldurdunuz kendi adamlarınızı ne hastane kaldı ne valilik nede kaymakamlık.ilk okul mezunlarını sözleşmeli işe aldınız allah burnunuzdan getirir inşallah
ramço diyor ki,
ben geldim 28 yaşına.sayın cumhur başkanıma ve başbakanıma sesleniyom.ben ne zaman işe girecem ve bi yuva kurmaya başlayacam.
okuduk.şimdi boşta geziyom ve bundan dolayı utanıyom kendimden,boynu bükük dolaşıyom.aileme,arkadaşlarıma,akrabama rezil rüsva ettiniz beni.sosyal devlet diyosunuz hani iş.okuttunuz sonra allaha emanet.diyoki devlet ünv.te öğrencisini işe almak zorunda degil.sayın büyüklerim bunu bizi kandırmadan önce diyecektiniz,şimdi degil.o zaman deseydiniz şimdiye dek 18 yaşından çalışmakla kendime güzel bir iş ve aile kurmuştum.şimdi 28 yaşında ne yapmamı bekliyosunuz.ben öğretmen olarak yetiştim diplomamda türkçe öğretmeni yazıyo.eee ne olacak kim hesap verecek bana.kimse vermeyek diyosunuz biliyom.bende şunu diyom o hesap vermeyeceklere verecek hesabınız yoksa soracak hesabınızda yoktur bunu öylece aklınıza yazın.
burdan tüm öğretmen arkadaşlara ve ailelerine sesleniyom lütfen bu çağrıma cevap verin ve bunun için elinizden geleni yapın.
sayın sözleşmeli öğretmenlere ve üçretli öğretmen arkadaşlarımada sesleniyom.lütfen ama lütfen.açlıktan ölsenizde üçretli ve sözleşmeli çalışmayın 1 sene bunu bizim için yapın ya herkezi kadrolu yapsınlar yada kimseyi atamasınlar.öyle ucuz kurnazlıkla kimse bi yere varmasın.
ramço diyor ki,
yok devlet memuru almak zorunda degiliz.ya siz her sene zaten başka başka bişeyler diyosunuz .sene 90 larda adam arıyodunuz memur yapmaya.sene 2000 e doğru memur aldınız atanan göreve hemen başlıyodu sınav felan yoktu.sonra geldi sıra bize.. nede olsa bunlar ihtilal çocuğu ne desek yaparlar dediniz tüm 80 sonrası doğumlular boşta hemen hemen.yok kpss de yüksek puan alacaklar yerleşecek.yokya istediginizde tarımcıları bile öğretmen yaptınız şimdi bize geldi yüksek kalite arıyosunuz.yok 24 bin öğretmen alacağız.madem 24 bin alacaksınız o zaman kimseyi üçretli çalıştırmayın madem açık yok.hıııı oda olmaz çünkü sayın bellli kafası büyük saygın ensesi genişlerin akrabalarına nasıl iş vereceksiniz yoksa tabi ya bi orası açık kaldı ordan üçretli atayın atayabildiginizi.100 binden fazla adam üçretli çalışıyo ders başı 5.50ytl ye eee keriz bulmuşsunuz yolun tabi.2 kuruş üçret düşük vermek için yaptıkları muameleye bak.bi yüksek kalite arıyolar,24 bin diyolar ardından 100 bin üçretli bilmem hangi köylerde degişik branşlarda degişik görevlerde öğretmen atıyolar.eee hani kalite.nerde kalkıyosunuz sertifikayla milleti öğretmenlige yolluyosunuz.ee biz ne olacağız neden okuduk okadar öğretmenlik.sizin bu ucuz kurnazlıklarınıza alet olmak için mi.ya varya allah yukarda kimse benden zerre helallik istemesin.valla allah affetse ben yakanıza yapışır isterim hakkımı.ölüm yakındır hiç ben ölmem demeyin.belki yarın belki yarındanda yakın.artı çoluk çocuğunuzdan gelir inşallah.o zaman belki anlarsınız acı çekmek ne rezillik nasıl bişey aç kalmak nasıl bişey.şunuda belirteyim ben yetimim 12 yaşımdan beli ne zorluklarla okudum allah biliyo ve başardım hemde d.bakır gibi bir memlekette doğdum büyüdüm ve öğretmen oldum.şimdi siz düşünün.ve bu sözlerimi unutmayın.saygılarımla,saygıyı hak edenlere.
genius diyor ki,
ulan 4 sene eğitim fakültesi okuduk çok süper şekilde donatıldık alan bilgisi olsun mesleki yeterlilik olsun.al işte. nereye gitti. boşaaaa.kpss den 90 alan adam bile atanamıyosa daha ne istiyolar anlamadım ki.insanı nefret ettiriyolar ya. ama duurrr. hepsinin hesabı sorulur bigün..
yağmur diyor ki,
işte bu kadardı bunların yapacağı.farklı bişey beklemek yanlıştı sınav sınav dediler aylarca çalıştık ne oldu osnunda sağ gösterip sol vurdular ya ne istiyolar bizlerden yeter artık gerçekten olmaz bu kadar ya yazık hiç mi vicdanınız yok sizin.ya bir ülkede öğretmenler açıkta kalırmı böle bi mantık var mı allahaşkına.bu başka bi meslek değil öğretmenlik bu kadar kutsalken nasıl oluyo senelerce bekliyoruz.söyleyecek sözüm yok ellerini vicdanlarına koysunlar gerçekten yazık bize çok yazık size
duygu diyor ki,
en azından hıslerımızı ıfade edelım degılmı arkadaslar tabı bırseylerın degısmeyecegını bılsekte.hepınız benım yasadıgım hıslerı yasıyorsunuzdur emınım.ınsanların her gorduklerınde bıraz acıyarak bırazda kendılerıne malzeme yapmak amaclı sordukları sorular aaah kızıım sen daha atanmadın demıı eee nıye okudun bu bolumu pek atama da olmuyormus ıste boss mus flan yaa sevgılı teyzelerım amcalaram resmen prof kesıldıler basımıza hepsının yapacagı bı yorumda mutlaka var.ama ne yapalım bızı bu duruma dusurenler utansın yaslı baslı adamlar halen emeklı olmamak ıcın dırenıyor anlamıyorum gercekten.belkı bızde bırgun meslegımızı yaparız dımı ama allahtan umıt kesılmez saygılarımla hepınıze basarılar
fatih diyor ki,
işte geldik sona okul bitti hayaller suya düştü. eve şimdi geldim aklıma ilk gelen şey bundan sonraki hayatımızda ne olacak,? öğretmen olabilecekmiyiz biraz zor görünüyor ama ne yapalım kader herhalde en kötü polis oluruz bakalım hayırlısı….
burak diyor ki,
bazı arkadaşlar doğru ve ya yanlış düşündüklerini yazmışlar bi çogunada katılıyorum.bu sene üni’den mezun oldum sınıf ögretmeniyim ve üzüle üzüle o kpss sınavaına çalıştım ve girdim benim sonucum belki iyiydi ama birçok arkadaşımın bir beklentisi yok. eğitim sisteminde yaşanan aksaklık ve haksızlıklar birçok alanda da paralel olarak sürüyor.Bir an önce bu haksızlıkların giderilmesi için hepinizden elinden gelen çabayı göstermesini rica ediyorum…
emine diyor ki,
biraz önce bir arkadaşımız bakıpta göremeyen bakanımız demiş benim çok hoşuma gitti…
bilmiyorum ama kimsede vicdan namına hiç birşey kalmamış bizlere sınav diye diretiyorlar 24 diyorlar çeyreğini atıyorlar.lütfen kul hakkı yemeyin ve yaşlı amcalara VE teyzelere sesleniyorum yeter emekli olun artık bizede çalışmak kısmet olsun… emeğe saygı diyorum milletin yüzüne bakarken utanıyoz artık hala boştamı geziyorsun atanamadın mı diye garip sorular sorular son zamanlarda bu soruları anlamaz oldum çünkü sınavda sağ gösterip sol vurdukları için sersemledik doğal olarak…
EMEĞE SAYGILI OLALIM
bünyamin göksu diyor ki,
hepinize katılıyorum canınızı sıkmayın ben bir sınıf öğretmen adayı olarak çocuk eğiti aldım.meğer yetişkinler için eğitim almışım çunku polis oluyorum.
savaş diyor ki,
milli eğitim bakanının acilen isttifa etmesini öneriyorum. eğitim sistemimiz çok bozuldu atamalar konusunda ise Allah Yar ve Yardımcımız olsun. 4 yıllık fakülte bitirip de sınav şartı arana tek ülkeyiz galiba. Bu sistemle sınandığım için; sınayanlardan nefret ediyorum…
SANEM diyor ki,
BİZ FAZLA BİŞEY İSTEMİYORUZ BİZ YILLARCA DİRSEK ÇÜRÜTEREK KAFA PATLATARAK AİLE ÖZLEMİ ÇEKEREK AİLEMİZİN BOĞAZINDAN KESKEREK OKUYUP ELDE ETTİĞİMİZ İŞİMİZİ YAPMAK İSTİYORUZ!!!YETER ARTIK BU REZALETE SON VERİNN HEPİMİZİ ATASANIZ BİLE BU MEMLEKETTE ÖĞRETMEN AÇIĞI BİTMEZ.KİMİ KANDIRIYORSUNUZ 230 BİN KİŞİDEN 24 BİN ALINACAKMIŞ BU NE DEMEK YA DEVEDE KULAK BİLE DEĞİL.MADEM ÖYLE HALA EĞİTİM FAKÜLTELERİ NEDEN MEZUN VERİYOOOOOOO..BU İŞE BİR AN ÖNCE ÇÖZÜM BULAN KAFASI AÇIK ÖRTÜKLE UĞRAŞACAĞINIZA BU BOŞA AKAN ENERJİYİ DÜŞÜNÜN.MİLLET GENÇ NÜFUS DİYE KIRILIYOO BİZİM TÜM GENÇLERİN İŞSİZLİKLETN PSİKOLOJİSİ BOZUKK YUHHH OLSUN SİZE BUMU OLACAKTI M.KEMALİN GENÇLİĞİNİN SONU….
ruveyda diyor ki,
arkadaşlar hepinize katılıyorum aynı duyguları paylaşıyorum işe yaramayacaksa niye okuduk biz..ya bi okulda ilkokul öğretmeni lise matematik dersine giriyosa ben ne diyeyim daha..herkes kendi işini yapsa..ne anlar o adam matematikten..vekil öğretmenlikte mamatik öğretmeni beden dersine din dersine giriyorsa ne diyeyim..böyle bi sistem olmaz.bu kadar öğretmen boşta bekliyo yazık çok yazık emeklerimize..saygılarımla
Anonim diyor ki,
bizi bu duruma düşürenlere lanet olsun
Anonim diyor ki,
bizi bu duruma düşürenler utansın kaderimizi bizden almışlar
yılardır öğrenciler bu sınav sistemi ile sömürülüyor
pelin diyor ki,
ben artık bıktım bu sınavlardan. okadar okuduğum, öğretmen olmak için harcadığım senelere yanıyorum. insanı meslekten soğutuyorlar. sınav yaptıkları yetmiyor her sene soruları nasıl daha zor sorsak diye uğraşıyorlar. yazık doğrusu. çok emek harcıyorlar daha zor sormak için. artık öğretmen olmak da istemiyorum. devlete bağlı çalışmak da. yeter artık ya.
gülşah diyor ki,
yılllarca uğraş dur bi de
mağdur diyor ki,
ya ben ingilizce mezunuyum ama hala korkuyorum çalışmalarımız boşuna mıydı
sudenaz diyor ki,
BEN BU YIL İLK KEZ KPSSYE GİRDİM(2008)VE BU SINAV BENİ İLK GİRİŞİMDE HAYATA KÜSTÜRDÜ HAYATIMDA BÖYLE ZOR EĞİTİM SORULARI GÖRMEMİŞTİM ORTADA ŞÖYLE BİR İDDİA VAR BANA KATILAN VARSA YAZSIN GEÇEN SENENİN PUANLARI GEÇERLİ OLDUĞU İÇİN GEÇEN SENELERDEKİ SÖZLEŞMELİLER KADROYA GEÇECEK ADI DA 24BİN ÖĞRETMEN ATANDI OLACAK YOK BÖYLE BİR ZİHNİYET PES DOĞRUSU…DAHA DA SÖYLEYECEK BİR ŞEY BULAMIYORUM ZATEN SÖYLESEK DE KİMSENİN UMRUNDA BİLE DEĞİL
ERSEN diyor ki,
KİMYA ÖGRT MEZUNUYUM 1.LIKLE BITIRDIM AMA SOZEL YETENEGIM ZAYIF OLDUGU ICIN 90 ALAMIYORUM BENIM SUCUM NE
Kağan diyor ki,
Arkadaşlar sayının bu kadar az olmasının birnedeni; bizleri düşünmeyiş olmaları olduğu gibi bir nedeni de pek çoğunun yaptığı ücretli öğretmenlikler. Lütfen ücretli öğretmenlik yapan arkadaşlara sesleniyorum: MAAŞINIZA ZAM YA DA SİGORTANIZIN YAPILMASINI YA DA GENELDE HAKLARINIZIN İYİLEŞTİRİLMESİNİ İSTEMEK YERİNE KADROLARIN ARTTIRILMASINI İSTEYİN. Gerçekten atanmak istiyorsanız bunun için yapacağınız en doğru şey ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİĞİ BIRAKmaktır.
Bakan bile kendi ağzıyla o kadar açık yok çünkü ücretliler sağolsun bu açığı kapatıyor diyor. Sen bu paraya ve bu kadar kısıtlı imkanı kabul etmişken bu adamlar ne senin haklarını düzeltirler ne de bizler atanalım diye kadroyu arttırırlar.
Lütfen pekala bizler gibi sizlerde başka işlerde çalışabilirsiniz. O para size yetmez ki bir başkasına nasıl yardım edeceksiniz. Ücretliliği bırakın ve en azından bir yıl sıkın dişinizi sayıların artacağını hep beraber göreceğiz.
Hala ısrar ediyorsanız lütfen şikayette etmeyin. Çünkü bu davranışınız sürünmeye razı olduğunuzu gösterir. Edebiyattan ücretli yapanlar bakan kadar sizlerde de suç buluyorum. Benim atanmamam da onun kadar sizlerin de suçu var. Kimse ağlayıp mecburum demesin. Okadar yıl okudun başka bi işte çalışamayacak kadar kimse kıt değildir. Ve biliyorum. Çünkü bu sitede çok şahit oldum. Bizleri belki de yerinize kadrolu geldiğinde ve okuldan görevinize son verildiğinde anlayacaksınız belki ama o zaman herşey için çook geç olacak. GÖRECEKSİNİZ.
Ücretli köleliğe son. Yeni gün çok güzel olacak arkadaşlar. Lütfen herkes duyarlı olsun. TEŞEKKÜRLER.
ÜCRETLİ İŞÇİLİĞE HAYIR. BIRAKIN KÖLELİĞİ VE HEP BERABER ATANALIIIIIIM!!!!!
HÜSEYİN diyor ki,
FORMASYONU OLMAYANLARIN DA ATANABİLECEK OLMASI BÜYÜK BİR SAÇMALIK….. BİZ BOŞUNA MI EĞİTİM OKUDUK………
eda diyor ki,
ben bu yıl üniversite sınavına girdim. Aklımda öğretmenlik vardı ama, bu yorumları okuyunca açıkçası korkmaya başladım.Gerçekten öğretmenlikte iş bulmak bu kadar vahim durumda mı? sayısal öğrencisiyim bu alandaki öğretmenlikte hiç mi şansım yok.Öğretmenlerim LÜTFEN YORUMLARINIZI BEKLİYORUM….
mlmr diyor ki,
Aslında anlaşılmayan taraf ne biliyormusunuz…hani bu 24 bin denilen kişi sayısı zaten gecen yıl girenler ve sözleşmeli denilen kesim kişiler ve yeni girenller arasında olanlar…Demek istedigim gecen yılın sınav ile bu yılki sınav arasında daglar kadar fark var.Buna ornek gecen yıl girip 82 alan sozleşmeli arkadaş bu yıl 70 bile gelmez dedi…ha arkadaş atandı olan bize olacak bu yıl girenlere.gecen yıl 82 aldı ama bu yıl biz daha duşuk alıcaz ne olucak onlar kadrolu biz BELKİ sözleşmeliii…trajekomik dimi???Buda 24 binin 14 bini zaten gecen yıl sozleşmeli olanlar olucak…
mine diyor ki,
BENİM AKLIMI KARIŞTIRAN GEÇEN SENE SÖZLEŞMELİ OLAN ÖĞRETMENLER EĞER BU YIL Kİ SINAVA GİRMEMİŞLERSE O PUANLARINI KULLANARAK ATANABİLECEKLER Mİ?
MELEK diyor ki,
Merak Ediyorum acaba siz öğretmen olunca nasıl sorular soracaksınız öğrencilerinize….Nasıl yaratıcılığı,bilgi birikimini ölçeceksiniz….
melek diyor ki,
Türkçe Öğretmeni mi?Doğrusu bu yazdığın yazıdan pek belli olmuyor..Nasıl kullandığına bir baksana türkçeyi….Üzgünüm…
eda diyor ki,
arkadaşlar mrb ben rehberlik ve psikolojik danışmanlık okuyorum ve şu an gerçekten çok korkuyorum daha sınava girmedim bir sene sonra gircem ve bu ülke böle gittiği sürece de galiba sonumu görebiliorum o kadar çok öğretmen açığı varken neden hala almamakta direniolar anlamıyorum Allah sonumuzu hayır etsin..!
nirvana42 diyor ki,
arkadaşlar bu yıl 2007 ve 2008 sınav sonuçlarına göre mi atamalar yapılacak.Bir çok kaynakta 2006-2008 kpss sonuçlarına göre atama yapılacak diyor.bilgisi olan var mı?
seda diyor ki,
atanmak istiyorum…
TURAN diyor ki,
arkadaşlar söylediklerinize harfiyen katılıyorum.ben türk dili ve edebiyatı bölümünü bitirdim ama atama olmadı şimdi polisliğe başvuracağım.çok üzgünüm öğretmenlik yapamadığım için.güya türkoloji ünvanına sahibim.hepsi koca bir yalanmış.umarım polis olurum.bıktım artık işsizlikten.yaş 29 oldu.napalım kader böyle yazılmış alnımıza
umarım hrkes atanır ama ümidim kalmadı artık lanet olsun her şeye.bu dünyanın tadı yok artık.slmlar.
TURAN diyor ki,
ünivesite yıllarını özledim ama biz her şeyi toz pembe görüyormuşuz.volkan konuşsana hacı ya
Anonim diyor ki,
evet zamanında sınav olmadan ziraat mühendisi olan adamı öğretmen yaptılar ne anlar ziraatçı ögretmenlikten şimdide egitimö aldıgımız yerde atanamıyoruz bu nasıl bi haksızlıktır vebale giriyorsunuz hakkımızı yiyiorsunuz gelecege hiç iyi bakamıyoruz sayenizde sağolun ne zmana kadar sürecek bu
mehmet diyor ki,
arkadaşlar bugün hüseyün çelik’i kanaltürk de gördüm. 24 bin öğretmen değil 28 bim öğretmen alınacağını söyledi.21 ağustos ta atamaların gerçekleşeceğini ve bu atamada 18 bin öğretmen atanacağını söyledi.bu atamaların 15 bini kadrolu geri kalan ise sözleşmeli olacakmış sonbahar da ise bir atama daha yapılacakmış
serkan diyor ki,
sınıf öğretmeniyim 5 yıldır atanamıyorum.artık hayattan bir umudum kalmadı.bu kadar insanın ahını alana Allah’ım en büyük ahı versin…